Den årliga kollen (2015)

Det här med listor... jag har alltid gillat listor. När jag var mindre hade jag flera stycken "Mina vänner"-böcker (ni vet sådana där man bad sina vänner fylla i uppgifter om sig själva, vilken färg som var ens favorit och vem man var hemligt kär i o.s.v, vi hade inte facebook på den tiden... shit, känner mig gammal nu). När alla vänner hade fyllt i och man hade cirka halva boken kvar var det inte lika roligt dock... skojaaa, det var då det roliga började! Då kunde man ju fylla i den själv. Om och om igen. Skitsamma om det är samma frågor på varje sida, det var kul att se hur man "utvecklats" (under någon månad... ha-ha).

Att svara på listors frågor i text är ett kul tidsfördriv, hur många roliga frågor får man i verkliga livet liksom? Typ "Vad vill du ha till middag idag?" eller "Kan du gå ut med hunden vid kl. 14?". (Vilket btw klart jag KAN, frågan är om jag VILL...) Jag har inte skrivit här på över ett år, men nu såhär runt nyår är det ju ett perfekt tillfälle att förena nytta med nöje och svara på en lista om året som varit. Man får ju ta de chanser man får när man är så gammal som jag..! 

(men fråga inte sådana allvarliga frågor irl för guds skull, lär väl få en existentiell kris eller något!?!?1) (skämt åsido) (nej men seriöst, man vet aldrig) (äsch skit i paranteserna, försöker bara vara rolig)

NU KÖR VI, for old time's sake:

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?
En massor! Åkt utanför norden utan familj/förälder (skrattar lite åt mig själv), ätit på Nando's, startat min egen business, haft två jobb samtidigt, bilat upp till Falun, kört C9, testat Anastasia's ögonbrynsprodukter och blivit frälst, typ börjat tro på gud (pga The View "meet n' greet" hahah), testat rekordmånga frisyrer/hårfärger (känns så iaf haha), smakat pepparkakslatte på Starbucks och druckit aloe vera. Ni fattar grejen.

 Mitt hår under årets gång om man drar alla "frisyrer" över en kam (HE-HE-HE see what I did there) 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nope, inte 2015... men 2016 troligtvis (hehe).

Vilka länder besökte du?
England, Danmark.

Är det något du saknar år 2015 som du vill ha år 2016?
Julkänsla, snö, skrivande, bloggande.

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?
8 april - åkte till London med vänner för att hälsa på några pluggande vänner och se bästa bandet live.
Och träffa dom efteråt såklart. (riktig jäkla lycka!) 

 

Vad var din största karriärsmässiga framgång?
Startade min egen business, började jobba med Forever Living och fick en massa bra utbildning/inspirerande föreläsningar på köpet. 

Och din största framgång privat?
Jag har kommit närmare fler vänner, känt av vilka som är värda att lita på och hålla kvar vid. Har även utvecklats som person, öppnat upp mig mer och accepterat mig själv mer.

Vad spenderade du mest pengar på?
Har rest ganska mycket, så ganska mycket pengar har lagts på tåg, flyg, hotell och måltider under resor. Min nyinköpa iPhone står väl också för en del pengar i och för sig...


Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2015?

"Trouble" - Iggy Azalea feat. Jennifer Hudson
"Cracks" - The View
"Hello" - Adele
"Feeling Myself" - Nicki Minaj feat. Beyoncé
"Flawless" - Beyoncé feat. Nicki Minaj
"Marriage" - The View
"If You Wanna" - The Vaccines
"Good For You" - Selena Gomez


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Det är svårt. Det har varit så himla upp och ner detta året. Ena stunden har jag varit superglad och känt mig mer hemma i livet än vad jag någonsin gjort tidigare, men det har funnits så himla mycket oro och känsla av "fel" så det har många gånger känts ledsnare än vanligt. I allmänhet har det varit ett ledsnare år, men har samtidigt upplevt många fina stunder som gett mig hopp och eufori. Det får bli mitt svar.


Vad önskar du att du gjort mer?
Skrivit, bloggat, läst... Dessa tre saker har jag verkligen velat göra, men det har liksom inte blivit av. Är det något jag vill ta tag i så är det detta, önskar mig ett kreativt 2016!


Blev du kär i år?
Nercrushad i (relativt) kända personer? Japp, kommer nog aldrig klara av ett år utan minst tre crushes haha..! Men "kär" på riktigt? Nej, inte detta år. Känns väldigt skönt faktiskt.

Några crushes som existerat under 2015
Från vänster: Evan Peters (AHS), Kyle Falconer (The View), Dan Howell (danisnotonfire), Ed Westwick (GG)
 

Den bästa tv-serien?
2015 är nog året då jag fått upp ögonen för tv-serier, håller på att bli en riktig boxnörd... Jag fullkomligt avgudar American Horror Story, Gossip Girl är just nu min bibel (ja, jag vet redan hur efter jag är med denna haha) och har äntligen blivit frälst av Friends. Så mycket bra serier, så lite tid!

(Skins är såklart också en given favorit, men den introducerades jag till år 2014).


Bästa böckerna du läste i år?

Jag tror inte jag har läst en enda HEL bok detta året... jag är fruktansvärd på att avsluta böcker. Har kollat igenom hela och läst stora delar av Clara Henry's Ja jag har mens, hurså?, riktigt bra gjord och nödvändig i dagens omedvetna samhälle. Grace's Guide som är skriven av underbara Grace Helbig är också obligatorisk i min bokhylla, väntar spänt på hennes kommande Grace & Style!


Bästa filmen du såg i år?

Bästa film är alltid jättesvårt att säga, kollar rätt mycket film (gärna i genren skräck) men en film tycker jag stack ut. I början av året när jag besökte Göteborgs filmfestival såg jag den svenska filmen Min Lilla Syster (med bl.a. Amy Diamond i huvudrollerna) och ville mest se den på skoj för att ha sett den. Jag gick därifrån med tårar rinnande från ögonen och gråten i halsen när jag skulle prata om den. Och jag gick och såg den igen på bio när den hade "riktig" premiär, riktigt viktig film.

Den var helt klart över förväntan och jag blev så fruktansvärt rörd av filmen. Den tar upp ett så himla viktigt ämne (ätstörningar, anorexi/bulimi) som jag nog aldrig sett på film tidigare (vilket är rätt sjukt), enligt min åsikt borde den visas i skolor, eller åtminstone på sportklubbar, för att informera och sprida kunskap om ämnet. Psykisk ohälsa är så vanligt bland ungdomar nuförtiden och borde verkligen uppmärksammas mer så att det i följd (förhoppningsvis) blir lättare att prata om.Den maträtt du åt oftast 2015?
Tacos! #standardsvensk #tacofredag haha


Något du önskade dig och fick?

Något nytt, en förändring i mitt liv, en boost i personlig utveckling och många fina stunder med fantastiska människor.

Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
Vi hade en fest här hemma, vilken jag tyvärr inte mådde så bra av efter. Uppskattar tanken och att min fina familj ville att jag skulle få fira min 21-årsdag, men i efterhand känner jag mig dum att jag planerade så mycket inför en ålder som inte är speciellt speciell. Jag menar, jag förstår om man vill fira jämna tal stort men fanns egentligen ingen anledning att fira 21 nästintill så stort som jag firade min 20-årsdag... Jag antar att jag bara ville att det skulle hända något speciellt.

Högsta önskan just nu?
Att allt ska rätta till sig med allt kaos som är i Sverige/Europa/världen. Det blir en jobbig oro i bakhuvudet även om man inte tänker på det hela tiden. 

Att 2016 blir något alldeles extra, att det blir bättre än förra året och att jag kan fortsätta bygga på mig själv.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Att inte behöva känna oro för mormor och mamma. Att slippa den inre oron som ofta uppstår i allmänhet. Onödig ångest som envisas att kika fram när jag inte har något speciellt att må dåligt över.


Vad fick dig att må bra?

Resorna/utflykterna som blev lite av en flykt från samma gamla vardag, de glada stunderna tillsammans med vänner/familjen och tillfällena då jag satt för mig själv på caféer med en kaffe och släppte loss mina tankar, skrev i böcker och bara var jag.


 

Vem saknade du?
Personerna jag älskar men inte träffar så ofta. (Mina tankar går speciellt till alla mina smålänningar och min "bror" Martin, saknar dem litegrann hela tiden. Även om vi ses ganska sällan finns ni ofta i mina tankar.) 

Vad är du mest stolt över?
Att jag är den jag är. Hur många rädslor jag utmanat, hur mycket jag växt socialt och som person. Stunderna som blyg, tyst och introvert sker mycket mer sällan och jag kan nu vara mig själv ända ut i fingerspetsarna 99% av tiden, it's a big step! 

 

 
Skål för ett ännu bättre år, nu kör vi 2016! Ge mig nya upplevelser, kreativitet och fred på jorden!

 Hejdå för nu!  / Michaela