Det här med 5:2-dieten...

Blev just indragen i en vild diskussion om den s.k. 5:2-dieten. Jag orkar inte rabbla upp innehållet av diskussionen här (har redan tappat suget på kakan som ligger i kylskåpet) men läs den gärna härJag förstår inte allas aggressioner och påhopp mot "dieten", det är inte ens något helfasta/svält. Vissa människor från andra religioner har gjort detta regelbundet hur länge som helst och ingen har rört ett finger, men nu när en läkare sammanställt, grundligt testat och kommit fram till att det faktiskt kan vara hälsosamt att fasta (om man inte är underviktig, barn eller gravid) - då blir det en jädrans kalabalik överallt!

Vad är det som gör det okej för t.ex. muslimerna att fasta, men inte för mig? Är det bara för att det "är en del av deras religion" och att "det vore ett påhopp att klaga på dem". Jag vill inte behöva konvertera till någon religion bara för att få testa den metoden, hör ni inte själva hur dumt det låter? (förresten, man fastar ju nästan i alla de stora världsreligionerna, bortsett från kristendomen)

Det finns inget som säger att det är farligt, skadar hälsan eller liknande (för nej, jag är inte gravid. Inte underviktig eller ett barn heller för den delen). Det har stått några rubriker i kvällstidningar om att det kan framkalla ätstörningar. Jag upprepar: KVÄLLSTIDNINGAR. Sen när blev dessa pålitliga? Och om man läser det finstilta står det dessutom att det kan framkalla ätstörningar OM man redan är i riskzonen eller har väldigt dålig självkänsla. För vanliga människor, både med normalt BMI (19-24.9) eller för högt (över 25), så kan denna metod få en att må bättre i allmänhet, få en att orka mer och dessutom hjälpa till att komma i form. Svenskar äter rätt mycket i allmänhet och många hade säkert mått bra av denna "diet", hellre kallad livsstil, men ingen är tvingad. 

Ingen är tvingad att följa den dieten, men ingen ska heller behöva pekas ut som ohälsosam för att man testar/kör 5:2-dieten. Jag känner mig lite påhoppad, är det mer okej att göra påhopp på mig än t.ex. en muslim - för något så individuellt som fasta? ALLA är olika, jag påstår inte annat. Om du känner att du mår dåligt av att äta 500 kcal två dagar i veckan så ska du inte göra det, då förlorar det ju poängen om att må bra. Jag uppmuntrar inte folk som redan mår bra med sin livsstil, denna metoden är endast ett tips som en läkare tagit fram. ETT TIPS. Om man mår bra av det själv, så varför inte? 

Jag påstår inte att kvällstidningarna gör rätt som både uppmuntrar och varnar för dieten, deras jävla viktnedgångsmetoder är oftast fulla av hyckleri osv. Jag är inte för dagens skönhetsideal, det vill jag mest spy på (trots kräkfobi). Man ska få leva hur man vill, så länge man inte skadar någon annan. Vill du köra LCHF? Fine. Vill du testa periodisk fasta? Sure! Vill du bara träna regelbundet och äte nyttigt? Gör så! Vill du skära ner på kolhydraterna? Prova och se om du mår bra av det!

Ska man uppmuntra folk att vara sig själva, så ska de få ta egna beslut också. Och jag har gjort mitt. Jag testar 5:2! 

Kom gärna med egna åsikter, men klanka inte ner på mig & min livsstil. :)Snart blir det en sväng till gymmet och senare blir det Idol-mys! Just an ordinary Monday... Puss!

                                                                                                                                                / Michis
 

Hello there, asian girl!

Har alltid fått höra att jag har asiatiska drag, ibland ser ut som en asiat, har till och med blivit jämförd med The Grudge-spökasiaten (HEHE oh, you should just know) osv... och det ökade ju tydligen när jag skaffade lugg och blev blond? Har redan fått höra det x antal gånger och jag har knappt träffat några människor ens haha.. Men jag har inte ont utav det, så fortsätt påpeka om ni vill! (det är värre när man får höra att man "ser så ung ut", happens to me aaaall the time. Nej jag är ingen fucking 15-åring, jag är 19 fyi.) Japanska stilar är ju oftast sjukt söta. 

         
       


                                                                                                                                                  / Michis

Mina fiskisar

Jag fick frågan om att visa upp mina fiskar här i bloggen och visst kan jag göra det! Jag har dock inte tagit några mer bilder än dem jag tog typ första dagen efter att jag hade köpt dem och bilderna är ganska (okej, hemskt!) dåliga, men det är antagligen bättre än inget. Det kanske kommer upp bättre bilder som småningom, but for now! :

På denna ytterst suddiga bilden ser ni alla de tre fiskarna. De är döpta efter medlemmarna i Paramore (japp, jag är lite töntig och döper fiskarna, men jag gillar personligt stuff!) : 

Här ser ni en orange platy, om ni har koll på Paramore så kan ni säkert lista ut vem denne är döpt efter.. Hon heter Hayley, precis som den orange/röd/ständigt-frisyr-ändrande sångerskan i bandet, efter som hon just är orange (orange är Hayleys favorit- och signaturfärg, så det passade bra). :

Här ser ni min ena fisk av rasen molly, jag har än så länge två stycken av denna sorten och en av platy. Denne prickiga dalmatinliknande fisken är en hane och är döpt efter gitarristen Taylor York. Egentligen tänkte jag på den svarta mollyn (se bilden längst ner) som Taylor eftersom har har svart hår, men det blev inte så då det inte kändes som rätt namn. :

Här är den andra molly-fisken Jeremy, döpt efter Paramores bassist. Varför jag tyckte att hans kulle bära namnet Jeremy och inte Taylor var för att han är ganska "dominant" i akvariumet, tar mer plats än de andra (synd att han inte var orange, haha) och är till storleken störst av fiskarna. Jeremy har varit med i bandet längre än Taylor och känns lite mer "manlig" (uppfattar irl-Taylor som lite "skyggare"/blygare, vilket passade bäst med fisken). :

Funderar dock på om Jeremy är gay, han jagar Taylor hela tiden......... eller att Taylor är en hona. Då har jag ytterligare ett skäl till att namnen passar, då Taylor är ett androgynt namn haha! ;)

Snart är det dags att skaffa några till och då undrar ni säkert vad jag gör när det inte finns tillräckligt många medlemsnamn kvar. Jo, när det blir fler fiskar döper jag dem efter låttitlar istället! (mvh en sann parawhore haha)

- Problem solved!

Så, då vet ni lite mer om mina fiskar. Hoppas det duger (och ni som inte är intresserade, sorry sorry)!

                                                                                                                                               / Michis