Idag: Dop och lite kreativitet

Hellou på er som läser! 

Idag har jag varit på dop, inte ofta det händer mig så det var väl ganska speciellt. Har nog blivit lite ärrad av kursen Religionskunskap i skolan, ju mer jag läser om det desto mindre är jag för kristendomen, vilket jag idag kände av när vi besökte kyrkan. Tankar som dök upp:

"Undrar om prästen är emot homosexualitet?", "Vad är det egentligen för speciellt med det där vattnet?", "Tror prästen verkligen att det heligt eller spelar han bara?" och "Vad dop känns konstigt ändå... kanske man ska bli buddhist och skippa att döpa mina barn i framtiden?".. Haha nej, har nog bara fått en större insikt över religionerna och börjat tycka att Kristendomen är lite underlig. 

Hur som helst, såhär glad var jag när jag fick kaffe och blåbärstårta:Målade även klart en bild jag påbörjade under veckan. Har först skissat upp motivet i blyerts, skuggat lite lätt, sedan fyllt i konturerna med svart bläck och till sist färglagt lite detaljer i bl.a. rosa & lila. Ser ni vem det föreställer? ;)


Ni som gissade på Melodifestival-tvåan och Seremedy-gitarristen Yohio hade rätt. Grattis, eller något.

                                                                                                                                                  / Michis

Kommentarer
kyrksyster

Religionskunskapen i skolan är inte alltid korrekt. Det har gjorts undersökningar som visar att många läromedel bara spär på fördomar istället för att spegla fakta.
Kristendomen kan vara underlig om man står bredvid och bara ser vissa saker.

Prästen kan ha varit både för och emot homosexualitet. Ungefär som folk i allmänhet. Men kyrkan som sådan bejakar ju homosexualitet och viger ju folk av samma kön.
Rimligtvis så tror prästen på det han gör. Även om undantag finns, men de står inte ut i längden.

Buddism kan vara ok. Men buddismen kräver mycket mer än kristendomen av sina utövare.

Bara snabba och övergripande svar på dina funderingar. Men vill du diskutera mer förutsättningslöst får du gärna mejla mig.

Snygg teckning!

Det är inget speciellt med vattnet. Det är bara friskt vatten. Men Gud verkar genom det alldeles vanliga.

Svar: Jag tror faktiskt att ämnet undervisas på ett ganska korrekt sätt på gymnasiet jag går i, läraren tar upp fördomar och bevisar att många fördomar är falska. Jag är medveten om att det finns fördomar, men så är det inom de flesta religioner och inte endast inom Kristendomen.
Detta inlägg var skrivet lite på skämt, så ta allt med en nypa salt. Jag använder ofta humor för att få fram mina åsikter i bloggen. :) Att jag funderar på att bli buddhist är inte heller något jag funderar på seriöst, även om deras sätt att se på livet, döden och att livet är ett kretslopp tilltalar mig mer. Bl.a. så gillar jag inte Kristendomens sätt att se på synden, d.v.s. Arvssynden, att alla skulle bära på synd redan vid födseln. Jag har absolut inget emot den kristna tron, så ta inte illa upp. Alla får tro på det man vill.

Du verkar även vara ganska insatt i Kristendomen och är kanske därför lite partisk (inget ont menat), jag är lite mer "neutral" och inte särskilt religiös i allmänhet (vilket jag gillar inom Buddhismen, det är mer en livsstil än en religiös åskådning).

Men jag tackar för dina svar, jättekul att höra andras åsikter! :)
Michaela HagbergBlogg: http://kyrksyster.wordpress.com/
2013-04-01 @ 21:07:16
Kommentera inlägget här!Namn  
Epost    
Blogg    


Slippa skriva i dina uppgifter nästa gång?

Trackback