Nu eller aldrig. + pluggtips

Jag har verkligen försökt att ha en positiv inställning, försökt att tycka/intala mig själv att ämnet är roligt och intressant.... men det går bannemej inte. Historia är verkligen inte min grej. Hade hellre satt mig och pluggat Matte C just nu än att öppna historia-boken som ligger bredvid mig och börja skriva om imperialismen / nationalismen...  och det säger ganska mycket, eller hur? Matte C är inte heller min grej, men jag har t.o.m. mer ångest inför denna inlämning än vad jag har för matteprovet på tisdag. Uhuhuhh...


Men det är faktiskt nu eller aldrig, skiten ska vara inlämnad imorgon och jag kommer inte hinna klart om jag inte börjar idag. Som ni ser bloggar jag nu i brist på bortförklaringar, men nu får det vara slut på det.

Pluggtips (som jag inte bara borde ge, utan också följa..)

1. Musik eller inte - det är frågan! Vissa kan inte plugga utan musik, andra klarar inte av att höra några ljud omkring sig när de ska koncentrera sig. Till exempel, jag själv har nästan krav på att lyssna på musik när jag pluggar (förutom ibland när jag inte ska läsa), men endast musik i hörlurar. Spelas det från t.ex. en högtalare tappar jag koncentrationen lättare. Tips på pluggmusik: Plugga!

2. Stäng ner internet. Har du internet uppe är det väldigt lätt hänt att du "råååkar" klicka upp facebook, youtube eller tumblr.... och då är du fast där i minst en halvtimme, så stäng ner alla internetflikar! Om du måste använda internet till ditt arbete får du skaffa det självdisciplin, öppna inga onödiga flikar utan håll dig till skolarbetet. (japp, jag uppmuntrar dig t.o.m. till att stänga ner min blogg, om du nu inte ska göra ett inlämning om mig.... eh?)

3. Ta inte pluggpauser när du väl kommit igång. Om arbetet ska in ikväll, imorgon eller väldigt snart har du inte tid med att tappa koncentrationen. Om du har kommit in i arbetet och det flyter på, stanna inte upp bara för att "man inte ska plugga längre än en timme i sträck. (om du ha väldigt bra självdisciplin, men då behöver du troligen inte dessa tips)

4. Hitta en bra pluggplats. Sätter du dig i soffan eller sängen är det lätt hänt att du blir slö, och i värsta fall somnar, så börja med att sätta dig på en stol vid ett bord. Belysningen kan också göra en hel del, du blir oftast piggare och mer laddad när det är ljust än när det är mörkt. Mörker kan göra dig trött, otaggad och mindre koncentrerad (varför tror ni att det är vanligare med vintertrötthet/depressioner på vintern än på sommaren?), så sätt dig där ljuset är behagligt och uppiggande.

Så.... nu ska jag följa mina egna tips. Önska mig lycka till! ;)

                                                                                              / Michis

Kommentarer
Kommentera inlägget här!Namn  
Epost    
Blogg    


Slippa skriva i dina uppgifter nästa gång?

Trackback