Hug me, brothaaaaa'

                  
                  


                   
                   

                                                

                                  
                          
                                 

                              

                    

                   

                                               
Älskade, älskade Drake & Josh. Puss ♥ Hata inte gif-bomben.

                                                                                                                / Michis


Härligaste känslan.

Lyckan som uppstår när man blir klar med ett stort, fett jobbigt skolarbete som man bara haft lust att kasta i väggen. Att dessutom bli klar i tid,jävla underbart helt. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle hinna (för ovanligheternas skull), inlämningen skulle in innan 23:59 och jag började med den idag ca klockan 15:00 (okej, hade gjort en fråga igår kväll, men den tog inte så lång tid). Klockan 23:57 var den inlämnad. JAG HANN! 

Lite kul att man nu kommer på sig själv att försöka spara blogginlägget med Ctrl+S, för att det inte ska försvinna om datorn vill bråka.... arbetsskada, haha. Inte alls jobbigt.

Nu får vi bara hoppas på att min förkylning + halsont som fick för sig att komma nu i helgen inte håller i sig. Jag har verkligen inte tid att vara sjuk, VERKLIGEN inte. Denna vecka kan nog vara den viktigaste skolveckan under hela året, så mycket plugg som inte får missas. Hade historieinlämning tills inatt, har matteprov på tisdag, PA-dagar onsdag till fredag och på fredag MÅSTE allt vara klart. Och på det har jag även en religioninlämning som jag måste satsa på.

Ser fram emot denna vecka. Tycker att ni ska göra detsamma. Ny vecka, nya möjligheter. Du lever bara en gång. Glöm dagens bekymmer, imorgon kommer nya.

                                                                                        / Michis

Nu eller aldrig. + pluggtips

Jag har verkligen försökt att ha en positiv inställning, försökt att tycka/intala mig själv att ämnet är roligt och intressant.... men det går bannemej inte. Historia är verkligen inte min grej. Hade hellre satt mig och pluggat Matte C just nu än att öppna historia-boken som ligger bredvid mig och börja skriva om imperialismen / nationalismen...  och det säger ganska mycket, eller hur? Matte C är inte heller min grej, men jag har t.o.m. mer ångest inför denna inlämning än vad jag har för matteprovet på tisdag. Uhuhuhh...


Men det är faktiskt nu eller aldrig, skiten ska vara inlämnad imorgon och jag kommer inte hinna klart om jag inte börjar idag. Som ni ser bloggar jag nu i brist på bortförklaringar, men nu får det vara slut på det.

Pluggtips (som jag inte bara borde ge, utan också följa..)

1. Musik eller inte - det är frågan! Vissa kan inte plugga utan musik, andra klarar inte av att höra några ljud omkring sig när de ska koncentrera sig. Till exempel, jag själv har nästan krav på att lyssna på musik när jag pluggar (förutom ibland när jag inte ska läsa), men endast musik i hörlurar. Spelas det från t.ex. en högtalare tappar jag koncentrationen lättare. Tips på pluggmusik: Plugga!

2. Stäng ner internet. Har du internet uppe är det väldigt lätt hänt att du "råååkar" klicka upp facebook, youtube eller tumblr.... och då är du fast där i minst en halvtimme, så stäng ner alla internetflikar! Om du måste använda internet till ditt arbete får du skaffa det självdisciplin, öppna inga onödiga flikar utan håll dig till skolarbetet. (japp, jag uppmuntrar dig t.o.m. till att stänga ner min blogg, om du nu inte ska göra ett inlämning om mig.... eh?)

3. Ta inte pluggpauser när du väl kommit igång. Om arbetet ska in ikväll, imorgon eller väldigt snart har du inte tid med att tappa koncentrationen. Om du har kommit in i arbetet och det flyter på, stanna inte upp bara för att "man inte ska plugga längre än en timme i sträck. (om du ha väldigt bra självdisciplin, men då behöver du troligen inte dessa tips)

4. Hitta en bra pluggplats. Sätter du dig i soffan eller sängen är det lätt hänt att du blir slö, och i värsta fall somnar, så börja med att sätta dig på en stol vid ett bord. Belysningen kan också göra en hel del, du blir oftast piggare och mer laddad när det är ljust än när det är mörkt. Mörker kan göra dig trött, otaggad och mindre koncentrerad (varför tror ni att det är vanligare med vintertrötthet/depressioner på vintern än på sommaren?), så sätt dig där ljuset är behagligt och uppiggande.

Så.... nu ska jag följa mina egna tips. Önska mig lycka till! ;)

                                                                                              / Michis

Trendsättande frisyr-uppfinnare nästa!

   
Ni vet den där slingan på höger sida som jag råkade klippa lugg-kort? (berättade om detta här)
Den är inte vilken kort, ful liten slinga som helst... den kan även agera lugg vid pannan också! Lite för lång och spretig... men lugg som lugg, right? 

                                                                    Helt kaoz ju.

Borde bli uppfinnare, trendsetter eller frisör... eller typ allt-i-ett. Trendsätts-uppfinnarfrisör typ.

Förresteeeeen..... ifall ni undrar så har jag köpt balklänning. På lördag ska vi hämta den. *wie* 

Tiden går snabbt när man har ku.... eh, tiden går snabbt vafan man än gör. Ta vara på den.

                                                                                                                                                  / Michis

Lies... I just want it to be perfect.

You're never gonna love me, so what's the use?
What's the point in playing a game you're gonna lose?
What's the point in saying you love me like a friend?
What's the point in saying it's never gonna end?

    You're too proud to say that you've made a mistake
      You're a coward to the end
         I don't wanna admit that we're not gonna fit
           No, I'm not the type that you like
              Why don't we just pretend?

Lies, don't wanna know, don't wanna know oh
I can't let you go, can't let you go oh
I just want it to be perfect
To believe it's all been worth the fight
Lies, don't wanna know, don't wanna know oh..

                                                                         - Marina and The Diamonds – Lies                                                                                                                          ♥                                        
                                                                                                                                   / Michis
How to be a heartbreaker..

Nu har jag lekt lite med smink igen..... och ja, istället för att plugga.

Ser ni veeems sminkning jag har försökt härma? :)


Imorgon är det skola..... tjoho!

                                                     /  Michis

TIPS: Osäker på lugg?

Angående förra inlägget, ni kan vara lugna: det var en fejklugg som jag gjorde av två remsor löshår. Jag har ju löshår hemma som jag aldrig använder (något billigt löshår som lätt blir trassligt, för nej, jag gick inte loss på något kvalitetshår från RapunzelofSweden), så tänkte jag testa att klippa om det till en lugg, eftersom jag såg en tutorial om detta HÄR. :)  Det blev faktiskt rätt bra! Ett solklart tips till er som funderar på att skaffa lugg, kolla in länken.

Var dock försiktiga när ni klipper till luggen, sätt upp erat eget hår ordentligt... annars slutar ni som jag, med lite hår på höger sida som är lugg-kort. Hahahaha jävligt tur att det inte är så märkbart.... jag hade nog tur.Godmorgon förresten!

                                               / Michis

Luggish - hiss eller diss?

 
 
 

Lugg - bra / dåligt? Hiss / diss? Bu / bä? Pest / Kolera? Kärlek / Hat? osv osv...


                                                                                                                             / Michis

Resultat: Trippen till Ullared

Juste, var i Ullared i måndags-tisdags! Fick med mig massa kläder och bra prylar hem, t.ex:- Två stycken caviar manicure-nagellack från Kubiss (JAPP, det finns numera på Ullared!), två pastellnagellack och ett glitternagellack.

- En rejäl pennvässare (och en liten billig, men båda funkar susen), och det var bannemej på tiden!

- Fiber-tuschpennor, så nu kan jag måla lite mer i färg också. :)

- Dagkräm från Nivea och en gel-primer från Maybelline.

- Även tröjor, träningskläder, lypsyl, underkläder, ett halsband, inomhustofflor (p.g.a. jämt kall om fötterna) tejp och andra livsnödvändiga grejer. 

Sparade 20 spänn på primern när jag köpte den på Gekås istället för i annan butik, MHMM HELL YES. Varför slösa när man kan va ekonomisk och sparsam, mmmmmhm..

                                                                                                                          / Michis

Alla fucking hjärtans fucking-dag.

Hej, gott folk!

Idag är det Alla hjärtans dag och att vara singel under denna dag känns ju... sådär. Egentligen är det ju bara som vilken dag som helst; det är ingen röd helgdag, jag har inte direkt stött på någon kärleksextremist och jag kör på min inofficiella hemmalook, som innefattar mjukisbyxor, ful slarvig hästsvans, ofixade naglar, samma t-shirt som jag sovit i natten innan och såklart en stor röd prick/finne på min osminkade nuna.

Men trots att det egentligen inte är något speciellt med denna dagen blir man ständigt påmind om hur singel man är, en ensam känsla dyker upp så fort man ser eller hör dagens datum, har t.o.m. undvikt att befinna mig utanför hemmets fyra väggar. Jag har inte ens varit ensam, både syrran och Ida har suttit och kollat film med mig hela dagen, men det är ÄNDÅ NÅGOT som gör att man som singel känner sig extra ensam, obehövd och övergiven under den 14 februari.

Hade varit mycket enklare om livet var som i en film, om det fanns små mirakel. Jag ser det framför mig hela tiden, ett drömscenario av varje ögonblick. "Om detta hade varit en romantisk komedi hade det nu i samband med att jag kollade upp knackat på dörren och när jag öppnade dörren hade Han stått där. Han hade varit som förändrad och med ånger i blicken sagt att Han hade haft fel, att Han inte ville något hellre än att spendera resten av livet tillsammans med mig för att Han älskar mig, mer än Han själv kunde ana.".

Varför är det för mycket begärt att livet ska vara lika fint som romantiken i filmerna ibland? Skulle göra vad som helst för en kärleksförklaring just nu, få känna känslan som de söta, halvnördiga, mindre populära huvudrollerna i de romantiska filmerna. (okej, om ni bestämmer er för att överraska mig kan ni dock slå en pling innan.... dagens look & outfit är som sagt inte den vackraste.)
 
fick en liten nalle och två par örhängen som lite plåster på såren ♥ (Och ett gosigt sms av Jossan, puss)

Såhär har jag "firat" alla hjärtans dag idag:
Med varm choklad, marshmallows, grädde och kolasås. Och marschmallows grillade över ett värmeljus. Och med Ben & Jerry's såklart, smaken "Baked Alaska". Och x antal filmer, där "The Notebook" är en av dem. (gillar att plåga mig själv, oh yes I do). 


NU ska Helena och jag se på skräckfilmer, innan vi fastnar framför High School Musical 2 som går på TV... Skräckfilmer på alla hjärtans dag är genialt. Det ger en lite mer realistisk bild av världen och man kan dessutom tänka "det finns i alla fall de som har det sämre".. :))))  Hejdå, allihopa.
                                                                                                                                   
                                                                                                                       / Michis

Lördagsträning, spa, freshness osv

Kom precis hem från gymmet, det var som vanligt skitskönt att få gjort det på morgonen. Tanken av att träna på morgonen låter kanske inte så lockande, men det är faktiskt mycket skönare, och framförallt lättare, att träna på morgonen. Träning på lördagsmorgonen resulterar i att jag blir piggare, gladare och antagligen inte kommer sitta och slöa framför datorn hela dagen,  wohooo. Trodde aldrig jag skulle skriva något sådant här. Haha. Fast jag fick håll idag, mindre skönt..

Nu ska jag göra i ordning lite hemmaspa med ansiktsmask, go musik, någon hårinpackning som ska ge volym, lite manikyr kanske..... HAHA okej nej, detta börjar likna en hälsoblogg för mycket. JAG TÄNKER INTE SÄGA NÅGOT MER OM DETTA nu.... :)Okej, måste uttala mig om en störig grej, för att inte verka misstänksamt positiv... VARFÖR väljer hårhelvetet alltid att lägga sig bra utan att man behöver slita det med värmetänger NÄR MAN SKA DUSCHA eller GÅ OCH LÄGGA SIG eller INTE GÖRA NÅGOT VETTIGT? Är det inte helt sjukt irriterande? Totally waste of bra "hårdag" ju.  

Nog om klagande tänker vara glad så länge det varar nu (vilket inte lär vara så länge, är glad om jag fortsätter vara glad så länge som till ikväll.. sen vet man aldrig vad som händer). Humörsvängningar kan ta sig.

Ha en grymt bra sportlovslördag, charmtroll & pussgurkor! (Jag behöver något namn för er, för det här funkar inte..) Det snöar nu, så ut och åk pulka med er. Och drick er inte för medvetslösa, hihi.

                                                                                                                       / Michis, eran livscoach

Sportloooov nu

Och slutligen var sista skoldagen innan lover avverkad. Efter en lång, hård mattelektion får vi äntligen gå hem.Lisa har skaffat iPhone och nu är det DragonVale-taktiksnack som gäller samtliga timmar hon spenderar i skolan. Man ska tydligen avla fram drakar, ge dem namn, “samla pengar“, levla upp och... ah.
Låter som en trevlig grej att ägna sitt liv åt. :)

Ha en grym början av lovet!

Må bra-tips (how to get lyckliga känslor)

Förberedd inför den muntliga fördjupningsredovisningen imorgon, ohyes. Om ni undrar hur man framkallar vällustkänslor och lycka så är det bara att komma till mig och fråga eeehhehehehhe...


wiiiiiie, se så glad jag är! Eftersom jag numera är eran livscoach tänker jag befalla ge er lite lyckotips..

Tips från coachen - Lyckokänslor (del 2)

- Move your ass. Upp från sängen/stolen och träna. Spring och hoppa runt som en galning så blir du lycklig!

- Skaffa en crush som du ofta stöter på (ser/träffar/spionerar på). Förälskelser gör att endorfiner utsöndras och du får glada kickar varje gång your crush dyker upp, PROBLEM SOLVED.

- Skräm dig själv, gör läskiga grejer och utmana dig själv, t.ex. håll tal inför många människor om du är blyg, flyg luftballong om du är höjdrädd, hoppa ner i en vulkan om du är rädd för att dö o.s.v..

- Skruva upp volymen på din favoritmusik. Dansa, skutta, vråla/sjung med så högt du kan, väck grannarna och bli med tinnitus. THIS IS HOW TO BE HAPPY, prova själv.

- Skratta onödigt mycket. Ligg i sängen och bara skratta. Skratta åt sånt som inte har en poäng. Skratta år skämt du inte fattar. Skratta åt dig själv när du gör bort dig. Skratta åt att du plötsligt inte har några vänner... you named it.

- Slå sig själv tills du känner ett lyckorus. Vet inte hur man ska bli lycklig av smärta, men obviously så säger proffsen det såattehh.... just go with it. PLUS för att du får ett par rosiga rödslagna kinder på köpet. 

- Ät socker. Inte det bästa sättet, men who the hell cares, det är det lättaste i alla fall? Proppa i dig choklad och coca cola, och njut. Men PSST... kolla inte på typ "Titanic" eller "Romeo & Julia" samtidigt, det kan ge motsatt effekt..

Jag borde bli typ livscoach. Tänk vad många liv som hade räddats om jag fick härja som lycko-handledare..

HAHAHA jo tjena, drömma kan man ju. Det tänker jag göra nu. Godnatt.

                                                                                                                / MichisMönstriga naglar & plugg-suger

Underhåller mig på bästa möjliga sätt: Målar random mönster på naglarna.

Allt för att komma ifrån naturkunskapsfördjupningen. Fast egentligen..... jag ska ju svara på vad som ger vällustkänslor, och måla naglarna är en grej... så tekniskt sätt skulle man kunna säga att jag praktiskt utforskar vad som skapar vällustkänslor. Yeah. Fan, vad bra jag är.

"För att framkalla vällustkänslor kan du måla naglarna, då ökar kroppen endorfintillverkningen och du sprudlar av lycka. På köpet får du fina naglar. En annan grej som skapar vällustkänslor är att inte behöva plugga, så föreställ dig i huvudet att du inte har några inlämningar eller prov. Visst känns allt bättre?" Tips från coachen, bah. → Efter man slutat skolan på eftermiddagen: För okoncentrerad, trött osv.
→ På kvällen, ca 19-21: För trött, orkeslös, okoncentrerad osv.
→ Senare på kvällen, ca efter kl 22: För sent, borde verkligen sova..

Kan jag någonsin vara helt redo/taggad/laddad till att plugga? Obviously not. Så skoltrött, känns verkligen som att det inte GÅR att börja plugga i god tid. Är även trött på vinter, mörker och kyla... vill ha vår, värme & sol. Då blir man i alla fall gladare, piggare, får mer livslust o.s.v. Men nej, det ska självklart snöa ÄNNU mer.

Godnatt, gott folk.

                                     / Michis

Freshness, I'm coming

Bra: Gymmat, duschat, rakat benen, färgat ögonbryn+fransar, satt argan oil i håret = freshness.Dåligt: Inte prioriterat plugget → har ca 3 skrifliga arbeten, en naturkunskapsredovisning (och ovilliga behov av att plugga matte) som bara ligger och väntar på mig. ÄR JAG LOCKAD? SVAR NEJ. Skoltrötta jävel

Ni som tycker jag är dålig pga detta.... fuck you, hälsa går före. Vad gör min icke-existerande kunskap om matte C eller hur man skapar vällustkänslor utan droger om 10 år? Ingen-to-the-ting, så HAH.

PEACE, alla snälla :)

                                    / Michis

Testinlägg från mobilen

Såg att blogg.se skaffat app även för androids, så var ju tvungen att testa.... Kanske blir det mer bloggande fr.o.m. nu? ;) (nepp, tänker inte lova något.) (Sådeså.)

Måste såklart testa bildfunktionen också. Sådeså.

The end.

 Äntligen. Förvirringen är över nu, du behöver inte undra mer. Du kan sluta analysera falska signaler. Du slip Så mycket som jag önskar att allt var äkta, lika skönt tycker jag det är att veta. Jag behöver inte lura mig själv längre.  
3,5 år bortslösade dock.

Note to self: Gilla inte killar som beter sig såhär.  

Nu ska jag dra och fira Milla, ha det bra folket!
                                                                                / Michis