BLOGGTORKA & BLOGGTRÅKA

Hej och hjärtligt välkommen till Sveriges för tillfället tråkigaste blogg!

Jag har varken bloggat med kvantitet eller kvalitet under den senaste tiden, och tyvärr så kan jag inte lova att det kommer bli bättre inom den närmsta tiden framåt. Mår nästan lite dåligt över hur dåligt jag bloggat på sistone, har ju hållt på ett bra tag med bloggning nu så man fastnar ju lite i det... Jag både vill och vill inte blogga, både vill och vill inte sluta med bloggen. Nej, jag kommer antagligen inte sluta med bloggen, för ni vet hur det är: "You don't know what you got 'til you missing it a lot", jag känner lite så över bloggningen.. just för tillfället känner jag mig idélös och har ingen inspiration alls till att blogga, men om jag hade "officiellt slutat" hade jag dragits som en magnet till blogg.se.

Anledningen till att jag bloggar så jävla dåligt just nu är samma gamla visa som alltid:
När jag inte pluggar/oroar mig över plugget så tänker jag på alla andra problem, och när jag inte tänker på problem så sover/vilar jag pga brist på ork
.
Jag är väldigt stressad av mig, vilket jag märkt att jag brukar bli så fort skolan drar igång, både höst som vår. Jag har även väldiga prestationskrav; jag får för all del inte göra fel eller misslyckas med något. Det är ju såklart en katastrof och världens undergång om jag inte får högsta betyg på något jag i tanken gått in för, min prestation avgör tydligen mitt värde som person eftersom jag inte lyckas med något annat som inte är skola. Man måste ju få bekräftelse någonstans, eller hur? Om inte av personer i umgänget/ens närhet, så får det bli på papper från skolan. Alla känner ju någon gång att de inte duger, vissa känner det mer och andra mindre. Ibland tvivlar man, och "ibland" kan bli rätt så ofta.

Japp, jag använder en förlöjligande ton när jag talar om detta beteende. Jag tycker själv att det är korkat och för några år sedan tyckte jag att det var stört med personer som fick VG+ och inte var nöjda, eller som fick MVG- och var missnöjda med detta eftersom "det var ju något fel i det man gjorde" trots att de fick sitt MVG i betyg (tänk vad ett litet minus kan göra liksom?). Nu är jag en sådan person. 


Förut var det ätstörningar som gällde och då var det vikten som avgjorde mitt värde; gick man ner i vikt var man skitbra och ens självförtroende boostades lite, men så fort man gick upp något kilo någon dag under perioden då man vägde sig varje dag bildades ångest och press, man kände sig genast sämre och rent ut sagt hopplös.

Nu går det bättre i skolan än vad det gjorde då i grundskolan, prestationskraven har nog ökat i samband med detta. Det är lite samma känsla med betygen nu som det var med vikten då: Får jag ett MVG på ett prov får jag är jättekick, allt känns genast mycket bättre och man vill fortsätta prestera, men om jag då får sämre betyg/poäng än vad jag förväntat mig rasar min egna värld samman för dagen. Då vill jag bara dra ifrån allt, bryta ihop och typ lipa sönder. För mig är inte ett betyg "ingen big deal", jag blir besviken på mig själv om jag får sämre än vad jag förväntar mig och skulle jag få ett IG så skulle jag tappa hoppet och känna mig oduglig inom allt.

Det hjälper inte att säga att "huvudsaken är att du blev godkänd", för NEJ så länge det inte gäller matte C eller idrott så betyder ett G mer "ja, men det får väl duga då.." än "grattis, du klarade det". FÖR MIN EGEN DEL då, ni andra ska självklart vara stolta över era godkänt om ni gjort det ni kan! 

It's called för höga krav på sig själv, kära läsare!Det här var ju inte riktigt meningen... ett såhär långt och framförallt djupt inlägg blev det när jag egentligen bara skulle säga att jag har bloggtorka. Oj, så det kan gå. Orka inte ändra rubriken dock, haha.. Godnatt.
 
Bloggar igen när jag har tid,                                                                                                                                                     
                                             / Michis

Kommentarer
Kommentera inlägget här!Namn  
Epost    
Blogg    


Slippa skriva i dina uppgifter nästa gång?

Trackback