Idag är det torsdag och nästan fredag.

Och nästan snart jul! Bara 26 dagar kvar ju..?

Skola's next up och såhär ser jag ut idag yao:

Ciao, vi höreeees
                              / Michis

Trög jävel.

Eller bara fett okoncentrerad. Någon är skoltrött och vill ha jullov nu.


   Pepp-tips?

                         / Michis

Svenska-tal & shopping-resultat

Tal i svenska B imorgon, tagggaarrrr.... nej, men seriöst. Nu ska jag spurta och skriva klart dat f-cking slut, kommer säkert gå skiiitbra... dum i huvudet som jag är, så är jag nästan taggad inför talet. Kanske ska skriva klart det först och SEN tagga. Jag menar, allt kan ju fortfarande skita sig. :) / mvh optimisten

Jag idag. Platt hår, jobbig "hand vid huvud"-pose och ny tröja weeewee 

Här är resultatet av min söndag på Frölunda torg förresten! :

D.v.s. ett par svarta byxor med gulddetaljer, en glitterpaljettig kofta, en svart långärmad tröja med paljett-text, ett grått linne med svart paljettmönster (PALJETTER IT IS, haha), ljusrosa stickad tröja med silverglittrigt mönster, ett mönstrat linne, en svart bustier-liknande sak, två guldiga halsband och två nagellack (Lila: Essie, Metallblå: Isadora).

Plus två julklappar, but I won't blogga om dem.... för ah, ni förstår säkert yao.

Ifall någon skulle bry sig eller så!
                                                          / Michis


Söndagsångest.

Söndag. Det är precis som att söndagar endast är till för att man ska ha ångest. Ångest över att behöva ta tag i saker efter en kort helg, att inte ha pluggat på något man verkligen borde ha pluggat på, över resten av veckans händelser som man helst vill ska fara åt pipsvängen. Söndag är egentligen lika mycket ledig dag som lördag, t.o.m. ledigare än fredagen, men ändå är fredagar hundratals gånger bättre än söndagar.

Idag har jag shoppat. Har varit på Frölunda torg tillsammans med syrran, köpt lite julklappar men framförallt kläder. Shoppingbehovet är nu tillfredsställt. (fast jag såg några sickt balla ljusslingor på Claraslajferns blogg, det såg så jävla mysigt ut och nu vill jag ha dem. Haha, behov: otillfredsställt.) Som sagt, det är november och jag har redan köpt lite julklappar. Waaah, om jag ändå var lika bra på att vara i god tid när det gäller skolarbeten? Bläh. Det är mindre än en månad till jullafton, jag längtar. Vet inte varför egentligen, så fort julafton är över brukar jag känna mig halvt tom. But still, hela jul-proceduren är fett mysig. En riktig familjehögtid, brukar inte behöva känna sig ensam då.

Hade tänkt skriva mer, men kom av mig. Nu står jag och rensar garderoben. Ja, du läste rätt. PLUGGA FÖR HELVETE, KVINNA! Blir fan sur på mig själv..

        En bild från idag: en av tröjerna jag köpte; glittrig, ljusrosa sak från H&M
 
                                                                          Godnatt, puss, lycka till med skolan osv  / Michis

Sleep's overrated, right?

Hur FAN lyckas man sova bort en hel dag, trots typ 7 alarm (som snoozar av sig själv, om man inte stänger av dem), 8 sms och typ 6 stycken missade samtal från kompisarna? Jag undrar hur fan det går ihop. Visserligen pluggade jag naturkunskap tills klockan var 2:30 igår natt, but still? Att vakna klockan 17:30 av att mamma ropade på Helena att det var mat, från nedervåningen. Liksom.... what?! Jag vaknar inte av mobilen på högsta volym, men slår upp ögonen av mammas "ljuva stämma".

Och jag undrar ännu mer över varför ingen familjemedlem ens TÄNKT PÅ att kolla mitt rum? Tänk om jag dog i sömnen? Eller blev kidnappad på väg till skolan? Eller uppstrålad av ailiens? Kul att dem bryr sig, liksom. ♥ 
Vad lever jag i för värld... Tur att det endast var en kort skoldag.... oanmäld frånvaro ju, waaah </3

En teori jag har är att jag dog i 14 timmar, men återuppstod. Så nu kan vi ordna en till helgdag,
"Michelouou död & återuppståndelse". Som jesus. Måste bara bli helig först.

Nu missade jag det jävla provet bara för det, helvetes jävla skit. Nu kommer jag dessutom ha serious problems med att somna inatt, vilket skulle behövas eftersom jag har skriftligt nationellt prov i svenska imorgon.

Usch.Fast det förstår... hur mycket sömn kan man behöva efter 14 timmars ofrivillig sömn?

                                                                                                                                           / Michis
 

Black Galaxy nails + nagellackstips!


Vilken jävla cp-kvalité! But still... tänkte tipsa om några bra nagellack! (vare sig ni ser resultatet eller inte)

"Black galaxy" från Isadora är det perfekta rymd-glitter-svarta nagellacket, täcker skitbra, glittret är überhärligt och jag älskar det rent allmänt. Känns dock VÄLDIGT strävt om man inte har på ett topplack ovanpå lacket.

"Fast dry: Party of five glitters" från Wet 'n' Wild funkar inte så bra utan något lack under, det är väääldigt genomskinligt... men ovanpå ett annat färgat lack kan det bli väldans snyggt!

"Nail art: Silver" från Kiss, eller ja även den vita och svart artlinern som kommer med i 3-packet, är de grymmaste detalj-nagellacken jag testat. Dock det enda märket jag testat inom "artliners", men det bevisar ju bara att jag inte behövt leta efter något bättre, eller hur? Jättefint glittrligt, det vita och svarta är täckande och det är lätt att få till så detaljer med penslarna. Superduper, woopii

                                                                                                                                              / Michis
Bättre update? (Twitter is the shit)

Trots att jag suger på att blogga, eller ah i alla fall att uppdateringen är under all kritik, så twittrar jag desto mer! Har börjat uppskatta sidan mer och mer på sistone,så där kan ni gärna gå in och följa mig. Ett litet tips i alla fall, lite roligare än en ouppdaterad blogg. Och inga långa texter för er som inte gillar sådant, TOPPERS ju!

Gå in på twitter.com/mmichiss eller klicka på bilden nedan! :)
                                                Psst, har förresten gått från användarnamnet mirreParawhore mmichiss

                                                                                                                                                      / Michis

BLOGGTORKA & BLOGGTRÅKA

Hej och hjärtligt välkommen till Sveriges för tillfället tråkigaste blogg!

Jag har varken bloggat med kvantitet eller kvalitet under den senaste tiden, och tyvärr så kan jag inte lova att det kommer bli bättre inom den närmsta tiden framåt. Mår nästan lite dåligt över hur dåligt jag bloggat på sistone, har ju hållt på ett bra tag med bloggning nu så man fastnar ju lite i det... Jag både vill och vill inte blogga, både vill och vill inte sluta med bloggen. Nej, jag kommer antagligen inte sluta med bloggen, för ni vet hur det är: "You don't know what you got 'til you missing it a lot", jag känner lite så över bloggningen.. just för tillfället känner jag mig idélös och har ingen inspiration alls till att blogga, men om jag hade "officiellt slutat" hade jag dragits som en magnet till blogg.se.

Anledningen till att jag bloggar så jävla dåligt just nu är samma gamla visa som alltid:
När jag inte pluggar/oroar mig över plugget så tänker jag på alla andra problem, och när jag inte tänker på problem så sover/vilar jag pga brist på ork
.
Jag är väldigt stressad av mig, vilket jag märkt att jag brukar bli så fort skolan drar igång, både höst som vår. Jag har även väldiga prestationskrav; jag får för all del inte göra fel eller misslyckas med något. Det är ju såklart en katastrof och världens undergång om jag inte får högsta betyg på något jag i tanken gått in för, min prestation avgör tydligen mitt värde som person eftersom jag inte lyckas med något annat som inte är skola. Man måste ju få bekräftelse någonstans, eller hur? Om inte av personer i umgänget/ens närhet, så får det bli på papper från skolan. Alla känner ju någon gång att de inte duger, vissa känner det mer och andra mindre. Ibland tvivlar man, och "ibland" kan bli rätt så ofta.

Japp, jag använder en förlöjligande ton när jag talar om detta beteende. Jag tycker själv att det är korkat och för några år sedan tyckte jag att det var stört med personer som fick VG+ och inte var nöjda, eller som fick MVG- och var missnöjda med detta eftersom "det var ju något fel i det man gjorde" trots att de fick sitt MVG i betyg (tänk vad ett litet minus kan göra liksom?). Nu är jag en sådan person. 


Förut var det ätstörningar som gällde och då var det vikten som avgjorde mitt värde; gick man ner i vikt var man skitbra och ens självförtroende boostades lite, men så fort man gick upp något kilo någon dag under perioden då man vägde sig varje dag bildades ångest och press, man kände sig genast sämre och rent ut sagt hopplös.

Nu går det bättre i skolan än vad det gjorde då i grundskolan, prestationskraven har nog ökat i samband med detta. Det är lite samma känsla med betygen nu som det var med vikten då: Får jag ett MVG på ett prov får jag är jättekick, allt känns genast mycket bättre och man vill fortsätta prestera, men om jag då får sämre betyg/poäng än vad jag förväntat mig rasar min egna värld samman för dagen. Då vill jag bara dra ifrån allt, bryta ihop och typ lipa sönder. För mig är inte ett betyg "ingen big deal", jag blir besviken på mig själv om jag får sämre än vad jag förväntar mig och skulle jag få ett IG så skulle jag tappa hoppet och känna mig oduglig inom allt.

Det hjälper inte att säga att "huvudsaken är att du blev godkänd", för NEJ så länge det inte gäller matte C eller idrott så betyder ett G mer "ja, men det får väl duga då.." än "grattis, du klarade det". FÖR MIN EGEN DEL då, ni andra ska självklart vara stolta över era godkänt om ni gjort det ni kan! 

It's called för höga krav på sig själv, kära läsare!Det här var ju inte riktigt meningen... ett såhär långt och framförallt djupt inlägg blev det när jag egentligen bara skulle säga att jag har bloggtorka. Oj, så det kan gå. Orka inte ändra rubriken dock, haha.. Godnatt.
 
Bloggar igen när jag har tid,                                                                                                                                                     
                                             / Michis

Celler upprätthåller balans, osmos blöh

Sitter och skriver lite på en labbrapport och sprudlar av kreativitet. Ehm, ja. Inte för att jag vet vad jag ska skriva, men små egengjorda bilder brukar alltid funka... Läraren tror att man gör det för att visa hur något funkar och tycker det är jättekreativt (vilket delvis är sant), men själv känner jag att det mest är en anledning till att slippa skriva/dra ut på skiten/måla för det är mycket roligare.

Kolla vilket episkt paint-verk, liksom! Shiit assåååh

Känner även att jag hatar labbrapporter, vill inte alls skriva sådana och att jag inte kommer ha någon användning av det eftersom jag ska bli konstnär, peace yao (kolla bara bilden... den riktigt talar till er, right? Ni kan riktigt känna vattnets blöthet och ögonen tåras av löken. Konstnär nästa, fuck matte & natur!)

Nu: I-landsproblemet som uppstår
när man inte vet vilken kategori man ska sätta ett inlägg under....

                                                                                                                                                 / Michis

Can't read my pokerface, can you?

Här är förresten en närbild på mina matta "spelkorts"-naglar jag målade/fixade i lördags! :


Istället för att bara lägga upp bilden
och bah "ja, det var allt, hejdoo" tänker jag skriva lite om vilka produkter jag använt, för omväxlings- och intresses-skull:

För att få dem matta har jag använt mig av ett "matte nailpolish" från H&M, kom i en litet paket tillsammans med nagellack i andra färger (tror jag har bloggat om den innan..). Ville påpeka det som ett tips i alla fall, för jag gillar det matta överlacket skarpt! Naglarna blir snyggt matta, mycket bättre än det matta lacket från Elf.  :) 

Det röda och svarta nagellacken är två vanliga, billiga nagellack från märket "Nordic cap of Sweden/STARnails". Går/har gått att köpa på Coop och är ett jättebra budgetnagellack! (tips till halvpanka studenter, hahaha) 

De svarta detaljerna har jag dock använt mig av en speciell "art liner" från märket Kiss, kommer i förpackningar med tre nagellack i (svart, vitt & silver/glitter). En favorit för min del, mycket bra när man ska måla detaljer!

Är sånt här kul/tråkigt att läsa om? Eller är min glamorösa, spännande vardag roligare att läsa om? (HAHA)

                                                                                                                                                    / Michis

Återigen: Pluggisch-tajm!

Har fått det muntliga svenska-nationella-provet där jag ska hålla tal uppskjutet, skulle haft det imorgon men nu blir det inte så eftersom jag har både psykologiprov och barnpsykologi-redovisning denna onsdag.... Tur att det gick att flytta på, tack till läraren för förståelse osv (eller hon kanske hatar mig för detta, WHAT DO I KNOW?)

Hursomhelst... blev himlans glad över detta och kände genast att en stor tyngd lyftes från mitt bröst, nu känns helt plötsligt att hinna med psykologiprovspluggandet som en barnlek. SÅ HÄRLIGT DÅ

Finns bara ett sätt att ta sig igenom plugg, speciellt stress-dagen-innan-plugg... :
 

... med musik i öronen, sittandes på en obekväm stol för att inte somna och med ett glas kaffe, lika stort som sitt egen huvud - MINST!

(Ping: Michans grymma officiella pluggtips, tjohoho)

Btw... HUR FASEN KOM JAG IN PÅ BEYONCE-LÅTAR?!


Drinkin' coffee, yao
                                                                                                / Michis

Jag vill sova i ditt hjärta nu

Idag är en enda röra. Har i alla fall skrivit klart historian, men jag suger ändå. Varken svenskan eller psykologin är påbörjad. Jag ska hålla ett fucking tal på onsdag och har inte börjat. Helvete. Och att inte ha börjat plugga på psykologin när man satsar på MVG är väl inte heller för jävla bra. Usch, all skit kan ta sig någonstans, allt jag vill är att sova och fortsätta drömma drömmen jag drömde inatt. Drömmen kan gärna få hålla på föralltid, slipper all ångest, stress och blahblahblah då i alla fall.


→ rubrikinspiration: Little Marbles – Jag Hoppar & Trampar på Ditt Hjärta

          Godnatt.
 
                                / MichisSunday's Outfit.


Söndag: Dagen då man tvingas plugga, tänka djupa tankar och ångesten släpps fram.

                                                                                                                                      / Michis

Filosofi-plugg - nu eller aldrig!

NU SKA JAG PLUGGA FILOSOFI I MIN MYSIGA GOS-TRÖJA!!! Tillsammans med musik, kaffe & cider ska jag klara av detta, tumme upp för kombinationen. That's how I rule, bitches..

  Åh, matchar ju t.o.m. nagellacket med cidern!! *girly moment* ↑

Philosophy test tomorrow&#8230; time to study study yeah
10... 9... 8... 7.. 6.. 5.. 4.... 3, 2, 1, KÖR!

                                                                          / Michis             


Y SO MUCH PLUGG?!

asdfghjkl varför så mycket att tänka på?
Filosofiprov imorgon. Historia-inlämning på söndag. Redovisning i barnpsykologin, nationellt prov i svenska (tal) och ytterligare ett prov i psykologi på onsdag. SKOLA; Y U NOT SPRIDA UT PROV & INLÄMNINGAR MER?!

Jag behöver boosta min attityd till plugg och sluta skjuta upp plugg, mvh stressad. Några tips?

                                                                                                                                             / Michis


Såhär är läget just nu:

     HEJ LÄSARE! Hur är läget bah?

Jag dricker te, detta är ett bevis. Jag brukar inte ens gilla te, så detta är emot mina principer... men detta teét är typ det enda goda. I alla fall med honung i. Äpple-kanel-russin-te, yum!

Filosofi prov på fredag. Visst låter "filosofi" jättechill? Min tanke var att vi skulle sitta och filosofera oss igenom kursen, men nej. Det vi gör är att lyssna på läraren som berättar om filosofer, egna filosofiska tankar & erfarenheter och svarar själv på alla frågor vi fått på papper. Vi behöver knappt tänka själva, inte förrän nu, då vi måste läsa sida 46 till 70 i boken för att få ett sammanhang av allt han sagt. BLÄ

Själv använder jag hellre boken som en kines-hatt. Passar mig bättre. 

Och så går den andra Twilight-filmen på TV nu som är asviktig att kolla på typ eh ah mm... eller förlåt, "New Moon" heter den ju. Ni får gärna jämföra hur brun jag ser ut mot Edward på denna bilden förresten! ↑

TJOHOHO DETTA ÄR MITT PLUGG-FACE  NEJ OKEJ KANSKE INTE MEN ÄNDÅ DET HADE VARIT RÄTT KUL OM JAG SÅG UT SÅHÄR VARJE GÅNG JAG PLUGGADE TÄNK VAD ROLIGT KLASSEN HADE FÅTT I SKOLAN VET NI ATT DET ÄR ASKUL ATT SKRIVA MASSA MENINGAR UTAN KOMMATECKEN OCH PUNKTER SOM EN FULT LÅNG MENING HAHA HATAR NÄR MAN INTE SKRIVER UT KOMMA EGENTLIGEN MEN AJA

Detta är vad jag sysslar med just nu. JAG FATTAR INTE varför jag inte panikar om hur mycket jag har att plugga på nu som alla andra kvällar. Min hjärna har väl tröttnat på det, förstått att jag kommer bli psykiskt sjuk om jag fortsätter stressa upp mig.... eller så är jag hög pga någon har smugglat ner något i mitt te. Det är alternativen.

Nej, ska jag ta och göra lite nytta, d.v.s. plugga filosofi? Jo, jag kör på det.
                                                                                                                 / Michis

Time Square can't shine as bright as you


        "Hey there Delilah,
                    Don't you worry about the distance, I'm right there if you get lonely.
                                                                                           Give this song another listen, close your eyes."
                            
                                                           *Plain White T's – Hey There Delilah*


        
        

      Hejdå tisdag. Godnatt.

                                             / Michis

Back to school.

Dags för skola igen. Sovmorgon som tur är, är skittrött. Orkar inte skriva för komplicerade meningar nu, så:

                                                    HEJ. SKOLA NU. DAGEN OUTFIT:


Svarar helst en-ordigt idag..

                                              / Michis

Liten lista om nuet

Nämn något som gjorde dig glad igår!
Alkohol, haha... nej, men festen och folket gjorde mig glad! 

Vad gjorde du kl 08 i morse?
Gick upp ur sängen för att hjälpa till med ett barnkalas.. 

Vad gjorde du för 15 min sedan?
Kollade ett klipp på youtube / målade naglarna.

Det sista du sa högt?
"Det där va ganska gay", angående veckans avsnitt av Awkward hahah..

Det senaste någon sa till dig:
Kommer inte ihåg exakt, men något med ett skratt.

Vad har du druckit idag?
Hmm... Kaffe, apelsinjuice, kaffe igen, fruktsoda, tropisk juice, te, pepsi max. (Oj, har knappt gjort annat idag..)

Vad var det senaste du åt?
Kyckling, pommes frites och tzatsiki.

Vad var det senaste du köpte?
En påse popcorn till festen, yao.

Sover du tungt?
Jag tror det... oftast i alla fall.

Drömmer du mardrömmar?
Nästan aldrig, inte som jag blir rädd för i alla fall.

Vad ser du om du tittar till höger?
En fördragen gardin, ett papper med massa olika nagellack målade på, ett armbandsur, pennor, block osv.. skräp.

Vad gör dig glad just nu?
Jag vet inte, jag ogillar söndagskvällar... just nu betynger bara allt ogjort plugg mig. Usch.

Vad ska du göra härnäst?
Sova. Är skittrött. (japp, såhär tidigt)

Kläder just nu?
Rutiga pyjamas-skjorts, "Endless nights"-linne, gosig tjocktröja och stickade strumpor.

Är du kittlig?
På vissa ställen, ja..

Snarkar du?
Nej. Har aldrig hört någon klaga i alla fall..


"Och så lägger jag till en bild för att göra inlägget lite mer färgglatt!"... japp, det funkade ju bra..

Nu ska jag sova. Japp, såhär tidigt. Godnatt.
                                                            / Michis

Bilder från photoshoot:en

Tänkte dela med mig av några bilder jag och Jossan tog när hon var här, vi var ute och lekte lite i skogen hihi.. En liten photoshoot med klädombyten och allt, lite kallt vart' det... men kul också. Nu har jag lite nya minnen att tänka på under vintermörkret och de kolossala högarna av plugg & skolarbeten, det som får livet att kännas nästintill hopplöst ibland.

                                                                               ↑ Snyggingar, yao. Bye.
                                                                                                                                  / Michis

Tack för gårdagen!

                                                            Hej, jag är läskig. 


Hade en grym kväll igår; festen, folket och allt var skitbra!
Har bara mått lite illa under dagen, men det är ju överkomligt. Helt klart värt det. :)

Vill bara tacka alla "medverkande", speciellt festfixarna Sofia & Andreas, för en grym halloween! ;)

                                                                                                                                                / Michis
 

A curse is born...

Cha cha bloggen, langar dagens outfit hääär:


Oj, jag skrämde er inte va..? Bara mina nya hårförlängningar, fina? :)

Nu blir det parteyy i Vallda med massa vänner, aningen taggad! Har lyckats klämma till med en glammig partylook, right? Nytt ljust läppstift från BR och hårförlängningar från Rapunzel.se (okej, dem är från Ullared, men WHO THE HECK ser skillnaden? ♥)

    Är man död så är man.

                                           /  Michis

Välkommen tillbaka!

Ja, välkomna  tillbaka till min händelserika blogg... Se, så effektiv uppdatering. Och inte har jag pluggat heller, rejäl ångest. Just nu orkar jag inte tänka på det, men jag måste för i helvete så jag får sluta krisa. Jävla dumhuvud är jag, fuck allt. :(

Har äntligen träffat min käraste Jossan, hon håller ju till i Växjö nuförtiden så har inte träffat henne sedan typ... Augusti. Fan, vad jag har saknat henne, blev så himlans glad när jag såg henne igår. Blev lite stärkt där.. ♥ Hon sov över och vi sysselsatte oss genom att gå ut och fota i den kalla blåsten, kan vara de bästa timmarna på lovet. Efter "photo-shooten" satt vi inne med varm choklad och kollade på fotona, skrattade åt de failade bilderna.. tills Viking helt oväntat kom hem och skulle mäta allt på husets framsida, göra ritning och så, hans PA är att fixa plattorna/marken/golvet där. Dock var det Jossan och jag som fick mäta allt. I regnet. Kallt var det. 
Han fick körkort idag förresten, så han körde Jossan och mig till Kungsbacka station (fast bara Jossan hoppade av där då, jag var bara sällskap haha). 

    Jossan har klippt lugg förresten, SÅ FINT! Passar henne grymt bra.. 

Har vart glad hela dagen, tills typ nu. Fattar inte varför jag blir såhär, kan ha haft en skitbra dag men på kvällen blir jag jättenere. Fattar inte grejen, det suger i alla fall... Kan bero på all jävla pluggångest. Eller att det känns som söndag. Eller att jag lyssnar på depp-musik. Eller kanske att jag redan saknar människan. Eller någon annan mystisk, kanske mer logisk anledning. 

ÅH JAG ORKAR INTE BLÄH FY hejdå

                                                             / Michis