Lucia, pepparkaksdrama & julmys

Lucia imorgon, hörrni! Nu fan är det bannemej inte långt kvar till jullov, julafton och det nya året. :)

Ni har säkert hört om allt detta drama om en skola som förbjöd ungarna att klä ut sig till pepparkakor (och att äta dem, wtf liksom HAHA) pga att det skulle vara rasistiskt, och tanken som slår mig med detta: 
 
- Är det inte mer rasistiskt att förbjuda det? Jag menar, det är ju som att de inte vill ha med dem i lucia-tåget, det är ju diskrimenering/"rasism" om något haha.. ;) Jag förstår inte riktigt vad som är rasistiskt med pepparkakor. OKEJ att vissa tycker att ordet "negerboll" är rasistiskt (vilka diskussioner om kakor/sötsaker? De är ju goda haha), men en liten pojke som vill klä ut sig till pepparkaka...? Jo förstås, hans tanke var säkert att förnedra andra med mörkare hud! Vilket bullshit, haha.. Som om en vit strut vore bättre.

Blir glitter i håret och lucia-uppvisning i teatern imorgon, sådana småsaker kan vara riktiga stämningshöjare. Jag älskar små förändringar i den annars rätt så torra vardagen, dagarna känns (såklart) mer speciella då. Fan, vad bra julen och julkänslan är. 

En faktor som bidrar till min julkänsla just nu (och den är inte torr ):


Faktorer som får mig lite mindre pepp:

* filosofi- och matteboken som ligger vid sidan av datorn. (målar naglarna och bloggar istället)

* Proven i ovanstående ämnen. Egentligen tycker jag det är lite smått kul att skriva prov, men resultaten gör det hela till en stämningssänkare. Jag föredrar egentligen inlämningar (pga bättre betyg då haha).

* Kortare sovmorgon imorgon.... men bryr mig ärligt talat inte så mycket.

                                                                                                                                    / Michis

Kommentarer
Kommentera inlägget här!Namn  
Epost    
Blogg    


Slippa skriva i dina uppgifter nästa gång?

Trackback